Dr Westerlunds glassdessert
Glassdessert som kryddats med det lilla extra. Perfekta efterrätten då du vill imponera på trädgårdsvännerna eller bara prova någonting nytt!
Först gör du glassen på följande vis:
- 3 st äggulor
- 5 msk florsocker
- 1 dl vatten
- Blanda i en kastrull och sjud under omrörning tills smeten tjocknar.
- Se till så det inte kokar.
- Låt smeten kallna.
Sedan fortsätter du med:
- 3 dl grädde
- 5 st finhackade pelargonblad av rosengeranium
- Vispa grädden, blanda i pelargonbladen och häll i detta i den kalla smeten.
- Blanda noga och häll sedan smeten i en form och ställ in den i frysen.
- Låt stå i minst 5 timmar.
Medan glassen fryser tillreder du pelargonbären:
- 200 g blåbär
- 200 g hallon (använd frusna bär)
- 400 g jordgubbar
Pelargonlag
- 3 dl vatten
- 1 dl strösocker
- 5 dl vitt vin
- 6 st blad av rosengeranium
- Koka upp vatten och socker för att sedan låta det svalna något.
- Häll i vinet och pelargonbladen.
- De frusna bären blandar du i en stor skål.
- Slå lagen över bären och låt det hela stå en dryg halvtimme före servering.
Ta fram pelargonglassen en stund innan du serverar den tillsammans med pelargonbären.