Recept
Roberts äppelpaj
Det finns massor att göra för den som har turen att ha tillgång till egna äpplen. Det mest klassiska är väl ändå äpplepajen. Här får vi tips på hur vår trädgårdsmästare Robert gör en variant med havregryn, linfrön och solrosfrön. Smarrigt.
Ingredienser:
- 4 äpplen
- 0,75 dl socker
- 0,5 dl havrekli
- 1 dl havregryn
- 1 dl linfrön
- 1,5 dl solrosfrön
- 1 dl vetemjöl
- 2 tsk kanel
- 1,5 dl ytande smör
Gör så här:
- Värm ugnen till 225 grader.
- Skala och kärna ur äpplena. Skär dem sedan i smala klyftor och fördela i en smord ugnsfast form.
- Knåda ihop smör med de torra varorna till en smulig massa.
- Fördela över äpplena och grädda pajen mitt i ugnen i ca 20 min.
Servera pajen med vaniljsås eller glass.